Mekonomen lehti

Suojaa auto pakkaselta – Huomioi nämä

Oletko menossa pitkälle ajomatkalle pakkaskelissä? Silloin on hyvä huolehtia, että auto selviää pakkasella. Olemme keränneet tähän muutaman vinkin, joiden avulla pääset helpommalla.

Jäähdytysneste

Jos autossasi on liian vähän jäähdytysnestettä voi olla vaikea saada auto lämpimäksi. Tarkista määrä ennen liikenteeseen lähtöä ja täytä tarvittaessa.

Jäähdytysneste sisältää glykolia, jotta se ei jäädy ja aiheuta vahinkoa moottorille tai jäähdytysjärjestelmälle. On aina hyvä idea tarkastaa, että pakkaskestävyys on riittävä. Se onnistuu pakkasnestemittarin avulla. Tarvittaessa saat apua lähimmästä Mekonomen Autohuollosta.

Akku

Akut voivat olla herkkiä kylmälle, etenkin jos niitä ei ole ladattu kunnolla. Jos tiedät että olet ajanut vain lyhyitä matkoja autolla, voi olla aiheellista ladata akku kunnolla varmuuden vuoksi.

Muista että pakkaskelissä kuluu enemmän sähköä, etenkin jos käytät lisälämmitintä.

Öljy

Matalissa lämpötiloissa auton öljyt joutuvat kovalle. Jos on kulunut pitkä aika siitä, kun öljy ja suodatin on vaihdettu, voit laskea sen varaan, ettei voitelu ole optimaalista. On tärkeää, että öljy on oikean laatuista ja tarkoitettu autollesi. Vanha mineraaliöljy väärällä viskositeetilla on tuskin nestemäistä 25 asteen pakkasessa. Parempi huollattaa auto ennen pitkä ajomatkaa, jotta tiedät että kaikki on kunnossa.

Lasinpesuneste

Kestääkö lasinpesuneste kovan pakkasen? Jos sekoitus on väärä, neste voi jäätyä ja joudut ajamaan likaisella tuulilasilla. Jos tiedät että säiliössä on enimmäkseen vettä, sekaan kannattaa lisätä vähän tiivistettä tai tyhjentää säiliö kokonaan jonka jälkeen säiliön voi täyttää uudestaan.

Kosteutta autossa

Kosteus autossa voi muodostaa jäätä ikkunoiden sisäpuolelle. Vältä lumen kuljettamista auton sisälle ja käytä mielellään moottori- tai lisälämmitintä kosteuden poistamiseksi. Silicapussista voi myös olla hyötyä kuivemman ilman aikaansaamiseksi.

Huomioi myös, että autossa on hyvä raitisilmansuodatin, jos se kuuluu autosi varusteisiin. Jos se on vanha, ilmanvaihto voi huonontua.

Ovilistat

Ovet voi jäätyä kiinni kylmällä ­– joskus niin paljon ettei autoon pääse sisään. Ongelmaan voi varautua voitelemalla ovilistat silikonipuikolla. Kysy lisää lähimmästä Mekonomen Myymälästä.

Polttoaine

Mitä vain voi tapahtua talvisäässä. Ja jos johonkin jää kiinni pidemmäksi aikaa, autoa saattaa joutua pitämään tyhjäkäynnillä pitkään, jotta lämpötila pysyy riittävän korkealla autossa. Jos polttoainesäiliössä on liian vähän polttoainetta, tilanteesta voi muodostua painajainen. Älä siksi odota tankkaamista viime hetkeen, vaan pidä polttoainesäiliö aina vähintään puolittain täynnä.

Jos polttoainesäiliö on usein lähes tyhjä, sinne jää enemmän tilaa kosteudelle, joka voi myös muodostaa ongelmia.

Jaa artikkeli: