Mekonomen lehti

Mekonomen Suomi Sami Pajarin kyydissä: MM-pistetili auki kakkossijalla!

Rallin MM-kilpailu jatkui Ruotsin rallilla, joka oli Sami Pajarille kauden ensimmäinen pistekilpailu. Vaihtelevissa ja osin haastavissakin olosuhteissa ajettu kisa toi Pajarille ja Mälköselle WRC2-luokan toisen sijan ja WRC2 Challenger -luokan ensimmäisen sijan. Kokonaiskilpailussa tiimi sijoittui komeasti kuudenneksi. WRC2- luokan kisa oli tiukka viimeiselle erikoiskokeelle saakka, kun kolmanneksi ajanut Georg Linnamäe jäi kokonaisajoissa Pajarille vain niukat 2,5 sekuntia.

Kisasta irtosi tiimille myös kahden EK:n pohja-ajat: lauantain EK12:lla Pajari oli WRC2-luokan voiton vienyttä Oliver Solbergiä seitsemän sekuntia ja sunnuntain EK17:lla viisi sekuntia nopeampi.

Ralli käynnistyi torstaina illalla Uumajassa yleisöerikoiskokeella, jossa Pajarille kirjattiin illan pisin hyppy yleisön iloksi rakennetusta hypystä.
– 37 metrin loikka, no olihan se aikamoinen.

Vaihtelevat ajokelit ja kapeat rännit näkyivät yhden jos toisenkin menopelissä – kovimmat vauriot otti WRC-luokan Kalle Rovanperä ja Ott Tänak, jotka joutuivat ontumaan EK4:n maaliin pyörähdyksen aiheuttaneiden vaurioiden kanssa.