Mekonomen lehti

Kuinka otat hyvännäköisiä kuvia autostasi myyntiä varten?

Onko mielestäsi vaikea saada hyvännäköisiä kuvia autostasi myyntiä varten? Sen ei tarvitse olla. Tässä muutama vinkki kuinka saat paremman lopputuloksen, siitä riippumatta käytätkö kuvia perhealbumissa tai myynti-ilmoituksessa.

Pese auto

Aloita kaikista tärkeimmällä asialla, eli pesemällä auto ennen kuvaustilannetta. Kiiltävä lakkapinta on huomattavasti houkuttelevampi kuin vanha lika. Pese siksi auto kunnolla, renkaita ja vanteita unohtamatta.

Vältä lätäköitä auton alla

Onko auto nyt puhdas? Jos olet ottamassa kuvia auton myynti-ilmoitusta varten, on parempi siirtää se pesun jälkeen. Jos auton alla on lätäköitä, katsoja voi ajatella niiden olevan merkkejä vuodoista.

Kuvaa oikeassa paikassa

Hienoimmatkin autot voivat näyttää tylsiltä väärässä paikassa. Vältä kuvaamasta auto ahtaassa paikassa, jossa kuvaan tulee muitakin autoja. Vältä myös auton takana näkyviä tolppia tai puita. Käytä mielellään vähän aikaa, jotta löydät kuvauspaikan, jossa voit rauhassa kokeilla eri kuvakulmia. Yritä valita tausta niin että se luo kontrastia auton värin kanssa. Onko auto punainen? Silloin ehkä harmaa betonitausta toimii paremmin kuin punainen lato.

Näytä vanteet

Usein auto kuvataan vinosti edestäpäin. Jos autossa on hyvännäköiset vanteet, ne kannattaa olla hyvin näkyvissä. Käännä rattia niin että vanteet ovat oikeassa kuvakulmassa ja näkyvät selvästi valokuvassa.

Vältä voimakasta auringonpaistetta

On ihanaa, kun aurinko paistaa – mutta voi olla vaikeaa kuvata liian voimakkaassa valossa. Usein kuvasta tulee parempi, kun taivaalla on vähän pilviä.

Älä pelkää vastavaloa

Kuvaaminen vastavalossa, voi luoda jännittäviä efektejä, jotka saavat autosi näyttämään vielä upeammalta kuin mitä se on. Leiki kameran eri asetuksilla ja katso mitä saat aikaiseksi!

Kokeile eri perspektiivejä

Kokeile asettaa kamera lähemmäksi maata, jolloin auto näyttää isommalta. Kiipeäminen jonnekin vähän korkeammalla ja kuvaaminen viistosti alaspäin, voi myös näyttää hyvältä kuvissa.

Laita valot ja takavalot päälle

Auto näyttää elävämmältä, kun valot ovat päällä. Siksi moni ammattikuvaaja kuvaa auton valot päällä.

Jaa artikkeli: