Mekonomen lehti

Kevään liikennevaarat

Kevät tuo tullessaan muutakin kuin linnunlaulua, krookuksia kukkapenkeissä ja valoisampia päiviä – kevään myötä seuraa myös liikennevaaroja. Lue vinkkimme kuinka vältät suurimmat vaarat.

Pakkaa auto oikein

Jos olet lähdössä autolla mökille tai lomalle – huolehdi ettet pakkaa autoa liian täyteen. Liian täyteen pakattu auto haittaa liikenneturvallisuutta, sillä liian raskaasti pakattu auto voi menettää tasapainonsa kovassa vauhdissa. Painavat esineet kannattaa pakata pohjalle ja tavaratilan etuosaan. Tarkasta myös että kattoboksi on kiinnitetty kunnolla. Muista hyödyntää kuormaverkkoa auton pakkaamisessa.

Varo leikkiviä lapsia

Kevät- ja kesäkuukausina tulee olla erityisen varovainen, kun ajaa pihapiirissä tai koulujen ja päiväkotien lähistöllä. Lapset ovat usein ulkona leikkimässä, heittävät palloja ja juoksevat tielle. Tiellä oleva hiekka voi pidentää jarrutusmatkaa, aivan kuten jäinen sää talvella. Siksi on tärkeää pysyä tarkkaavaisena ja nopeusrajoitusten sisällä.

Tuulilasi ja kevätaurinko

Kulunut tuulilasi aiheuttaa suuren liikennevaaran. Keväällä vaara on suurimmillaan koska aurinko on usein matalalla ja häikäisee kuljettajaa. Ikkunat kannattaa käsitellä vettä hylkivällä aineella joka helpottaa näkyvyyttä sateella. Muista myös pestä tuulilasi ja sivuikkunat sisäpuolella.

Huomioi kaksipyöräiset

Autoilijan on huomioitava erityisesti polkupyörät, mopot sekä moottoripyörät – yllättävät tilanteet aiheuttavat paljon vaaratilanteita liikenteessä. Ole erityisen varovainen suojateiden lähettyvillä ja katso mielellään useamman kerran ennen kuin ylität risteyksen. Et varmaan halua riskeerata, että lähestyvä polkupyörä, mopo tai moottoripyörä jää huomaamatta.

Varo riistaeläimiä

Keväällä on erityisen suuri riski joutua riistakolariin. Hirvieläimet ja kauriit ajavat viime vuoden vasikoita pois luotaan tähän aikaan vuodesta. On hyvä olla erityisen tarkkana kohdissa, joissa riista-aidat alkavat tai päättyvät. Eläimet liikkuvat aktiivisesti varsinkin aamun sarastaessa tai iltahämärässä.

Vaihda renkaat oikeaan aikaan

Ei kannata hämääntyä auringonpaisteesta – teillä voi silti olla liukasta. Mieti kaksi kertaa ennen kuin vaihdat kesärenkaat. Noudata aina kuitenkin lakia.

Leikkaa pensaat

Tontilla oleva kasvillisuus voi aiheuttaa riskin liikenneturvallisuuteen. Jos pihallasi on pusikko tai puu risteyksen tai uloskäynnin kohdalla – huolehdi ettei se kasva niin korkeaksi, että se peittää näkyvyyden.

Jaa artikkeli: