Mekonomen lehti

5 syksyn vaaratilannetta

Pimeä ja märkä syksy tekee tuloaan. Pimeys ja märät kelit tuovat mukanaan uusia vaaratilanteita. Tässä muutama vinkki, joilla lisäät turvallisuutta syksyllä.

1. Näkyvyys

Hämärään vuodenaikaan hyvä valaistus on kaikkein tärkeintä. Muista tarkastaa että kaikki valot toimivat. Jos tuntuu ettei valaistus ole riittävä, on olemassa paljon erilaisia lisävaloja mistä valita. Lisävalojen valinnassa saat apua lähimmästä Mekonomen Myymälästä tai Mekonomen Autohuollosta.

2. Villieläimet

Eläimet ovat suuri vaara autoilijoille. Eläimiä vastaan ei pysty suojautumaan, mutta hyvällä näkyvyydellä ne pystyy havaitsemaan kauempaa. Riski törmätä hirveen tai muuhun isokokoiseen eläimeen on suuri niillä alueilla, joissa hirviaidat alkavat ja loppuvat. Hirvi- ja peurakolareita sattuu kaikkina vuodenaikoina – myös syksyllä. Valtaosa hirvieläinonnettomuuksista tapahtuu hämärässä tai pimeässä. Ajonopeuden lasku antaa lisäaikaa reagoida äkillisiin tilanteisiin ja lieventää myös vammoja mahdollisen törmäyksen sattuessa.

3. Sade

Hyvä tuulilasi ja hyvät pyyhkijät ovat sekä halpa että hyvä vakuutus. Taas on kyse näkyvyydestä – huonot pyyhkijät kaatosateessa ovat vaara jo itsessään. Muista myös pitää tuulilasin sisäpuoli puhtaana! Kovalla sateella on lisäksi suuri riski joutua vesiliirtoon. Lue täältä vinkit, kuinka vältät vaaran.

4. Kuura

Pakkasyöt ovat kohta täällä. Usein vaihdamme talvirenkaat alle hieman liian myöhään. Vaihda siis talvirenkaat alle mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään.

5. Turvaväli

Turvaväli ei riipu vuodenajasta. Todellinen vaara ovat autoilijat jotka eivät pidä riittävää etäisyyttä edellä ajavaan. Liian pienistä turvaväleistä ei ole mitään hyötyä, ja ne ovat vaarallisia, koska ne aiheuttavat ärsytystä. Liukas keli syksyllä ja talvella on hyvä syy olla entistä tarkempi turvavälien kanssa.

Jaa artikkeli: